LANGEMAA Mustasõstramahl 1L
7,00 €
Laost otsas
Tooteinfo
Korjeaeg: August
Mustasõstra sort: Ribes nigrum
Valmistusviis: Külmpressimine, õrn pastöriseerimine
Toiteväärtus 100g:
Energiat: 180 KJ / 43 Kcal
Süsivesikuid ( sh. suhkruid): 9.6g (4.9g)
Rasvu: 0.5g
Valke: 1.4g
Soola: 0g
Lisainfo
Langemaa Mustasõstramahl on valmistatud mustsõstardest, mis on mahedalt kasvatatud meie oma päikeselembeses Lõuna-Eesti istanduses.
Mustsõstrad sisaldavad rohkelt C-vitamiini, mis aitavad tugevdada immuunsüsteemi ja parandada raua imendumist organismis. Mustsõstardes leiduvad antioksüdandid aitavad võidelda vabade radikaalidega, vähendades seeläbi põletikku ja ennetades kroonilisi haigusi.
Lisaks on mustsõstar hea kiudainete allikas, mis soodustab seedimist ja aitab hoida seedetrakti tervena. Mustasõstra marjadel on ka diureetiline toime, aidates organismist liigseid vedelikke ja toksiine väljutada.
Regulaarne mustsõstarde tarbimine võib parandada ka naha, silmade ja juuste tervist tänu kõrgele vitamiinide ja mineraalide sisaldusele. See on maitsev ja tervislik valik, mis sobib hästi igapäevaseks tarbimiseks.
Kasutame külmpressimise meetodit, sest see säilitab mahla loomuliku maitse ja vajalikud ensüümid. Pikema säilivusaja tagamiseks toimub mahla pastöriseerimine madalal temperatuuril, et eemaldada kahjulikud mikroorganismid, säilitades samal ajal võimalikult palju looduslike vitamiine ja mineraalaineid.
Mustasõstramahlal on palju kasutusvõimalusi erinevates toitudes ja jookides:
Hommikused smuutid: Lisage mustasõstramahl oma hommikusesse smuutisse, et saada lisaks maitsvale mahlale ka tervisele kasulikke antioksüdante ja vitamiine. See sobib hästi kokku näiteks banaani, spinati ja chia seemnetega.
Kuumad joogid: Proovige lisada mustasõstramahla kuumale teele või valmistada sellest kuum jook, segades mahla veidi kaneeli ja nelgiga, et saada sooja ja lohutavat talvejooki.
Alkoholivabad kokteilid: Kasutage mustasõstramahla alkoholivabade kokteilide valmistamiseks, segades seda mullivee või toonikuga. Lisage jää ja kaunistage värske mündi või marjadega.
Mustasõstra salatikaste: Sega kokku mustasõstramahl, oliiviõli, palsamiäädikas, väike kogus mett ja maitse järgi soola ning pipart. See mahlane kaste sobib suurepäraselt rohelistele salatitele või isegi soojadele köögiviljasalatitele.
Mustasõstraga glasuuritud liha: Kombineeri mustasõstramahl pruuni suhkru, sojakastme ja mõne küüslauguküünega, et teha maitsev glasuur. Kasuta seda segu sealiha, lambaliha või pardifilee glasuurimiseks küpsetamise viimases etapis, et lisada magus-mõrkjat maitset.
Mustasõstra-jäätisekaste: Keeda mustasõstramahla vähesel tulel koos suhkruga, kuni see pakseneb siirupiks. Lase jahtuda ja vala sellega üle vanillijäätis või panna cotta. Lisaks värskele maitsele annab see ka kauni värvikireva lisandi magustoitudele.
Proovi uusi retsepte ja lase loovusel lennata!