L a n g e m a a l u g u
Töötades Tihemetsa Sovhoostehnikumis õppejõududena, rajasid 1986. aastal koos poegade Peebu ja Priiduga unistuste maamaja, mis valmis Milvi 50. juubeliks.
Maja ümber istutati esimene õunaaed, mille saagist hakati valmistama koduseid õunamahlu.
Sellest väiksest algatusest kasvas välja Langemaa veinimaja, mille pere traditsioonidest kantud veinitootmine on jätkunud läbi põlvkondade.
Meie lugu
K u i d a s s e e k õ i k a l g a s
meie inimesed
S a a m e t u t t a v a k s
Eestiaegse ärimehe ja portselanitööstuse rajaja Nikolai Langebrauni (hilisem eestistatud nimi oli Langeproon) suguvõsa juured ulatuvad Tihemetsas asuvale Langemaale, nagu selgus peretütar Pille-Riin Langeprooni koostatud suguvõsa uuringust.
Ettevõtlikkus on perekonnas edasi kandunud põlvkonniti. Tihemetsa majapidamist ümbritsevad kaunid õuna- ja marjaaiad, mille rikkalik saak muudetakse naturaalseteks mahladeks ja veinideks, andes väärtust nii tootele kui ka Tihemetsa piirkonnale. Pärast isa lahkumist seisis pere olulise otsuse ees – kuidas jätkata? Perepoeg Priit leidis, et istanduse laiendamine on loogiline järgmine samm, et viia Langemaa tootmine uude etappi ja hoida perekonna pärand elavana.
Kaija Valk
Veinimaja perenaine
Kaija personaalne lähenemine muudab iga külastuse eriliseks, pakkudes sooja vastuvõttu ja professionaalset teenindust.
Lisaks klientidega suhtlemisele korraldab ta meeldejäävaid veiniüritusi, kus traditsioonilised maitseelamused saavad alati uue, põneva varjundi.
Tema kirg on luua unikaalseid veinikokteile ja mahlamokteile, mis toovad Langemaa veinide ja kodumaiste mahlade parimad omadused esile.
Priit Langeproon
Veinimeister ja veinimaja peremees
Priit on kirglik ja pühendunud veinimeister, kes on käinud teadmisi omandamas ja kogemusi jagamas erinevates Itaalia ja Prantsusmaa veinimõisates. Tema ehitusinseneri haridus võimaldab ühendada tehnilise taibu ja loomingulise lähenemise, et luua kaasaegseid tehnoloogiaid kasutades naturaalseid ja maitserikkaid veine, mida vajadusel veel ka tammevaadis laagerdada.
Langemaa veinid on leidnud tunnustust erinevatel veinikonkurssidel nii kodumaal kui ka kaugemal.
Verstapostid
R o h k e m k u i k u u s a a s t a k ü m m e t a j a l u g u
1959
Langemaa algus
Enno ja Milvi Langeproon abiellusid ja kolisid elama Tihemetsa, Lõuna-Eestisse.
1984-1986
Maakodu ehitamine
Milvi 50-juubeliks sai valmis unistuste kodu ja maja juurde istutati esimene õunaaed.
2015
Tootmishoone rajamine
See samm tähistas laienemise plaane ja uute võimaluste loomist.
2016
Istutati uued sordid
Alustati uute puuvilja- ja marjaistanduste rajamist, kus tänapäeval kannab saaki mitu tuhat mustasõstra ja ebaküdoonia põõsast, mustarooniad ning pool tuhat mahlaõunapuud.
2017
Langemaa käsitööveinid
Registreeriti Langemaa ettevõte ja koduveinist sai ametlikult käsitöövein.
2018
Uued tehnoloogiad
Valmivad naturaalsed käsitöökvaliteediga mahlad ja veinid – Moodne Klassika!
meie tulevik
J ä r e l t u l e v a d p õ l v k o n n a d
Hoiame loodust
J ä t k u s u u t l i k u s
Kuna oleme osa põllumajandustööstusest, sõltume täielikult meid ümbritsevast keskkonnast, nii nagu ka keskkond sõltub meist.
Seetõttu kasvatame oma toodangut orgaaniliselt ja keskkonna sõbralikult. Viimastel aastatel oleme Langemaa veinimaja süsiniku jalajälge pidevalt vähendanud ja meie veinitootmise protsessid on kooskõlas jätkusuutlikkuse põhimõtetega.
Kuna oleme osa põllumajandustööstusest, sõltume täielikult meid ümbritsevast keskkonnast, nii nagu ka keskkond sõltub meist.
Seetõttu kasvatame oma toodangut orgaaniliselt ja keskkonna sõbralikult. Viimastel aastatel oleme Langemaa veinimaja süsiniku jalajälge pidevalt vähendanud ja meie veinitootmise protsessid on kooskõlas jätkusuutlikkuse põhimõtetega.