LANGEMAA Mustsõstramahl 1L

7,00 
Langemaa Mustsõstramahl on 100% naturaalne täismahl ilma lisatud suhkrute või säilitusaineteta. Külmpressimise meetod säilitab mahlas kõrge C-vitamiini sisalduse ja looduslikud mineraalid, mis on olulised immuunsüsteemi tugevdamiseks. Pakend: 1L kraaniga mahlakott, mis on õhukindlalt suletav.
Tooteinfo

Korjeaeg: August
Mustsõstra sort: Ribes nigrum

Valmistusviis: Külmpressimine, õrn pastöriseerimine

Toiteväärtus 100g:
Energiat: 180 KJ / 43 Kcal
Süsivesikuid ( sh. suhkruid): 9.6g (4.9g)
Rasvu: 0.5g
Valke: 1.4g

Lisainfo

Langemaa Mustsõstramahl on valmistatud mustsõstardest, mis on mahedalt kasvatatud meie oma päikeselembeses Lõuna-Eesti istanduses.

Mustsõstramahl on tervisele kasulik jook, mis on rikas vitamiinide ja antioksüdantide poolest. See tumepunane mahl sisaldab rohkelt C-vitamiini, mis aitab tugevdada immuunsüsteemi ja parandada raua imendumist organismis. Mustsõstramahlas leiduvad antioksüdandid nagu antotsüaniinid aitavad võidelda vabade radikaalidega, vähendades seeläbi põletikku ja ennetades kroonilisi haigusi.

Lisaks on mustsõstramahl hea kiudainete allikas, mis soodustab seedimist ja aitab hoida seedetrakti tervena. Mahlal on ka diureetiline toime, aidates organismist liigseid vedelikke ja toksiine väljutada.

Regulaarne mustsõstramahla tarbimine võib parandada ka naha, silmade ja juuste tervist tänu kõrgele vitamiinide ja mineraalide sisaldusele. See on maitsev ja tervislik valik, mis sobib hästi igapäevaseks tarbimiseks.

Kasutame külmpressimise meetodit, sest see säilitab mahla loomuliku maitse ja vajalikud ensüümid. Pikema säilivusaja tagamiseks toimub mahla pastöriseerimine madalal temperatuuril, et eemaldada kahjulikud mikroorganismid, säilitades samal ajal võimalikult palju looduslike vitamiine ja mineraalaineid.

Mustsõstramahlal on palju kasutusvõimalusi, mis võimaldavad nautida selle tervislikke ja maitseomadusi erinevates toitudes ja jookides:

Hommikused smuutid: Lisage mustsõstramahl oma hommikusesse smuutisse, et saada lisaks maitsvale mahlale ka tervisele kasulikke antioksüdante ja vitamiine. See sobib hästi kokku näiteks banaani, spinati ja chia seemnetega.

Kuumad joogid: Proovige lisada mustsõstramahla kuumale teele või valmistada sellest kuum jook, segades mahla veidi kaneeli ja nelgiga, et saada sooja ja lohutavat talvejooki.

Alkoholivabad kokteilid: Kasutage mustsõstramahla alkoholivabade kokteilide valmistamiseks, segades seda ingveriõlle, mullivee või toonikuga. Lisage jää ja kaunistage värske mündi või marjadega.

Mustsõstra salatikaste: Sega kokku mustsõstramahl, oliiviõli, palsamiäädikas, väike kogus mett ja maitse järgi soola ning pipart. See mahlane kaste sobib suurepäraselt rohelistele salatitele või isegi soojadele köögiviljasalatitele.

Mustsõstraga glasuuritud liha: Kombineeri mustsõstramahl pruuni suhkru, sojakastme ja mõne küüslauguküünega, et teha maitsev glasuur. Kasuta seda segu sealiha, lambaliha või pardifilee glasuurimiseks küpsetamise viimases etapis, et lisada magus-mõrkjat maitset.

Mustsõstra-jäätisekaste: Keeda mustsõstramahla vähesel tulel koos suhkruga, kuni see pakseneb siirupiks. Lase jahtuda ja vala sellega üle vanillijäätis või panna cotta. Lisaks värskele maitsele annab see ka kauni värvikireva lisandi magustoitudele.

Proovi uusi retsepte ja lase loovusel lennata!